Vergoeding

Voor 2019 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contact afgesloten.

U kunt zich bij ons aanmelden zonder of met verwijzing van de huisarts.

U hebt geen verwijsbriefje nodig en kunt meteen een afspraak maken bij ons.

De eerste afspraak is een intake. Uw klacht wordt uitgevraagd en onderzocht.

De meeste behandelingen worden niet uit de basisverzekering vergoed, wél uit de aanvullende verzekering.

In onderstaand schema ziet u snel hoe het in elkaar zit.

Fysio-Manuele therapie Aanvullende verzekering Basisverzekering
Vergoeding fysio-/manuele therapie? Vanaf de eerste behandeling. Alleen bij aandoeningen die op de ‘lijst Borst’ staan, vanaf de 21e behandeling
Hoeveel vergoeding? Dat hangt af van het pakket (= aantal behandelingen) dat u gekozen heeft. Noodzakelijke behandeling, bepaald door verzekerde en therapeut.
Directe toegang? Ja, u kunt zonder verwijzing van een arts bij ons terecht. Nee, verwijzing van een arts en toestemming van uw verzekeraar nodig.
Tellen de behandelingen mee voor het eigen risico? (2019: E 385,00) De behandelingen uit de aanvullende verzekering tellen niet mee voor het eigen risico. Deze behandeling tellen wel mee voor het eigen risico, net zoals medicijnen, medische specialisten of onderzoek.
Wat telt er allemaal mee voor mijn fysiotherapiepakket? Er kunnen ook behandelingen die u bij andere therapeuten voor beweegzorg heeft genoten meegeteld worden. U kunt dit bij ons navragen. Niet van toepassing

Aandoeningen van de ‘chronische lijst’
Behandeling van sommige aandoeningen worden na de twintigste behandeling uit de basisverzekering betaald. Uw aandoening moet dan vermeld staan op de ‘Chronische lijst Borst’. Behandeling van ‘chronische’ aandoeningen [ná de 20e behandeling] tellen wél mee voor uw wettelijk eigen risico in de basisverzekering.

Als u geen aanvullende verzekering heeft,
of wanneer de verzekerde behandelingen zijn verbruikt, dan vergoedt uw verzekering niet meer en ontvangt u zelf de rekening.

Wilt u weten welke tarieven wij hanteren? Vraag ernaar bij ons, dit kan ook via 026- 365 3611 of praktijk@fysiotherapeuten-velp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.