Valpreventie – Vergroot uw evenwicht

VuEWat doet de fysiotherapeut?
Heeft u moeite met uw balans of met lopen? Wilt u advies, een onderzoek of meer ondersteuning? Wij bieden u onderzoek, tips en oefeningen in het korte programma valpreventie  Vergroot uw evenwicht.

Het programma bestaat uit gemiddeld 3 sessies. Dit kan individueel of met een kleine groep worden gevolgd.
De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek en onderzoek. Gekeken wordt naar een mogelijke oorzaak voor het vallen en we bepalen met testen hoe het met uw balans is gesteld.
Het tweede deel bestaat uit specifieke oefeningen om het evenwicht en spierkracht te versterken en uw vertrouwen op te krikken. Deze oefeningen zijn gebaseerd op een oefenprogramma om vallen te voorkomen.
In de laatste sessie leer u hoe u kunt opstaan nadat u bent gevallen. U doet dat volgens een beproefde methode  en maakt zich een aantal trucs eigen.U krijgt er telefonische nazorg bij.

  • Daarnaast kijken we naar wat u in en rond uw huis zou kunnen verbeteren, aangezien de meeste valpartijen daar plaats vinden. Lees alvast eens deze maatregelen om niet te vallen.
  • Wie dagelijks serieus oefent èn daarmee doorgaat, verkleint het risico op vallen met 32%. Elk jaar langer oefenen, levert nog meer resultaat.

Hoe werkt het groepsvalpreventieprogramma?
Wij zijn partner in het Valpreventieprogramma van Stichting Een Plus Samenwerking (SEPS). Zorgverleners uit de gemeenten Rheden en Rozendaal werken samen in en buiten het gezondheidscentrum Een+.

  • Praktijk van Douveren & van Harten fungeert als praktijk in de wijk en kan u voor deelname aan het programma screenen en behandelen.
  • Om mee te doen, moet u ouder zijn dan 65 jaar en risico lopen op vallen.
  • Via onze praktijk kunt u zich voor deelname aan dit programma.
  • Dat kan als u gevallen bent of zich onzeker voelt over uw evenwicht.
  • Na het doorlopen van het zorgprogramma valpreventie zijn uw vaardigheden en conditie op peil om onveilige situaties het hoofd te bieden.

Lees hier de folder van valpreventie Eenplus Velp.

U kunt informatie vragen en zich aanmelden voor het individuele traject Vergoot uw Evenwicht of voor de groepstraining van Eenplus via 026-3653611 of via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.