Fysiotherapie

Fysiotherapie Suurenbroek van Douveren

Fysiotherapie
Fysiotherapie is gericht op het beïnvloeden van klachten van spieren en gewrichten en toepasbaar op verschillende soorten klachten. Hiervoor geven we  adviezen, oefeningen, mobilisaties en (bindweefsel)massage.

Deze behandelingen duren meestal een half uur. Na 3-4 behandelingen beoordelen wij samen met u of er voldoende effect is.
We geven voor al onze behandelvormen een indicatie hoeveel behandelingen er totaal nodig zijn.

Fysiotherapie is, naast het behandelen van spier-, rug- en gewrichtsklachten goed toepasbaar bij:

Revalidatie na een operatie
Bij revalidatie, -na bijvoorbeeld een heup-of knieoperaratie-, ongevallen of andere operaties of bij conditieverlies bieden we u fysiotherapie op maat, in overleg met u werken wij samen aan herstel. Indien nodig wordt fysiotherapie aan huis gegeven. Daarnaast is het mogelijk om oefenadvies voorafgaand aan een operatie te ontvangen zodat u daarna zo snel en zo goed mogelijk hersteld.

Bekkenklachten rondom de zwangerschap

Met specifieke behandeling en advies verbeteren we de bekkenstabiliteit en verminderen de bekkenklachten. Dit doen we met technieken uit de bekkentherapie van Cecile Röst en eventueel in combinatie met manuele therapie volgens de Utrechtse school. Dat is een milde, mobiliserende, effectieve behandelvorm voor de gewrichten van de wervelkolom.Daarnaast worden de spieren geoefend die helpen het bekken stabiel te houden en ontvang je oefeningen en adviezen die zijn ingepast in de bewegingen van alledag.

Blessures
Bij een blessure kan, naast fysiotherapie, tapen zinvol zijn.Tapen ondersteunt het herstel van een (sport)letsel van een gewricht, spieren of pezen. Vaak is tapen geschikt bij een verstuiking of verrekking van bijvoorbeeld het enkelgewricht.

Hulpmiddelen om het herstel van klachten te ondersteunen
Kijk voor hulpmiddelen op: Oefenmaterialen en hulpmiddelen

Andere fysiotherapeutische behandelvormen zijn:
Valpreventie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.