Craniosacraaltherapie

Op onze locatie Praktijk De Ruyterlaan is Paula Zaal werkzaam, zij is sociaal psycholoog en geregistreerd craniosacraal therapeut.

Craniosacraal therapie is een behandelvorm die geschikt is voor klachten die veroorzaakt worden door het vasthouden van (emotionele) spanning. Veel voorkomende klachten zijn: hoofdpijn, klachten van het bewegingsapparaat en van organen.

Het doel van de behandeling is het ontspannen van het bindweefsel in het hele lichaam. Naast het bindweefsel behandelen we ook het craniosacrale systeem. Dit systeem loopt van het hoofd (cranium) naar het heiligbeen (sacrum).

De behandeltechnieken bestaan uit zachte aanrakingen, waarbij een lichte druk of trek gegeven wordt. Door deze druk wat langer aan te houden, kan het lichaam de spanning loslaten. Dit ondersteunt het herstellend vermogen van uw lichaam.

Tijdens de behandeling kijken we niet alleen naar uw klachten en de oorzaken ervan, maar ook naar de emotionele factoren die hierbij een rol kunnen spelen. Door de behandeling kunnen uw lichaam en uw organen beter gaan functioneren en eventueel vastgehouden emoties vrijkomen. In het gesprek tijdens de behandeling verkrijgt u inzicht in uw emotionele belasting en onderzoeken we of ook daarin verandering mogelijk is.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandelingen die gegeven worden door geregistreerde craniosacraal therapeuten.

Wit u nadere informatie of een afspraak maken, dan kunt u praktijk Suurenbroek & van Douveren bellen of mailen, u kunt ook rechtreeks contact opnemen met Paula Zaal. Mobiel: 06-266 33 777